fbpx

Фондация „Ние не помагаме, ние служим“

Кратка история на Фондация „Ние не помагаме, ние служим“

„Аз, самият, съм отгледан от майка ми, която се сблъска с българската реалност. Но днес вече мога да дам своя принос на много други майки в същото положение. Майки, които не заслужават да отглеждат децата си в нищета и мизерия. Те трябва да вървят с високо вдигната глава и с усмивка, а не с наведена глава и сълзи в очите. Мой ред е да дам своя принос за това.“

Мирослав Тагаров

Така започна всичко. С едно решение да направим живота на „Майките в неравностойно положение в България“ по-достоен. Жените в неравностойно положение са една от рисковите групи, застрашени от социална изолация и бедност. Станали родители преждевременно, изплашени от това, че няма на кого да разчитат, изоставени от своите семейства и мъже, тези жени изпадат в изключително трудна ситуация. Често те се изправят и пред тежката дилема – да родят или не своето дете, да го отгледат сами или да го оставят в институция. Трябваше да действаме смело и да направим нещо! Затова основахме Фондацията.

„Ние не помагаме, ние служим!“ – това е нашето верую. Когато помагаш, сякаш поставяш някого под твоето ниво, но когато служиш, ти го извисяваш. Така се появи името на Фондацията – „Ние не помагаме, ние служим“.

Започнахме първата си голяма кампания с екипа и всеки се включи в каузата със своите професионални умения. Това е началото на нещо голямо и е подготвено с много любов. Решихме набирането на средства да започне с продажбата на книга, която може да промени живота на всеки. Така всеки наш читател помага не само на себе си, но и на каузата „Майките в неравностойно положение в България“.

Растежът е естественият мотиватор на всеки човек и ти си морално задължен да запалиш искрата на „изгарящото желание“ в себе си. Искрата ще запали „вечния огън“, който ще те направи непобедим. За да гори огънят, ще трябва да събудиш Титана в себе си. Книгата „Титанът на живота“ е искрата, която търсиш. Това са четири стълба за изграждане на всеки един човек:

МОРАЛ                                ФИЗИКА

МЪДРОСТ                        ФИНАНСИ

В общество от конформисти прогресът е неприложим! Може би, но креативните хора не могат да бъдат „приспани“ по този начин. Ние сме екип от амбициозни хора, които искат да променят статуквото.

 

bg_BGBulgarian
bg_BGBulgarian
Нагоре